pondělí, června 20

Na kole do Stroužné a Chudoby (Tip na výlet)



Tentokrát se vydáme až za hranice do Polska, Stavíme se ve vyhlášených pečírnách ryb (v Polsku velice oblíbené) a pochutnáme si na dobrých a především dobře zpracovaných rybách. 

Trasu doporučujeme zahájit jízdou z Červeného Kostelce po cyklotrase KČT č. 4095, následně navázat na trasu Náchod - Hronov po cyklotrase KČT č. 22.

Pokračovat po cyktrase KČT č. 4281, kdy z Hronova přes Zďárky stoupáme do Dolů (občerstvení, kaplička) a za malou chvíli jsme v polské obci Stroužné (pstražna - skanzen, rybí speciality, kostel). Od kostela se dlouhým sjezdem po silníčce pohodlně dostaneme do Čerm­né (Czermna - Památník tří kultur, Památník kněžny Anny Svidnícké, kostel, kostníce) a následně do lázní Chudoba (Kudowa Zdrój - lázně, historický lázeňský park se zřídly minerálních vod, aqua park). K návratu do Náchoda lze po­užít zelenou cyklotrasu přes Slone a Běloves. 

Můžeme se ovšem podél parku vrátit na hraníci do Čermné a po cyklotra­se KČT č. 4020 dojet do Velkého Poříčí a Hronova (muzeum, rodný domek Aloise Jiráska, renezanční zvonice, kostel, mi­nerální prameny v parku).

Z Hronova je nejkratší cesta do Kostelce po silníci přes Zbečník s nepříjemným provozem a stoupáním, nebo po zelené turistické cestě přes Končiny. Možno po cyklotrase KČT č. 4020 přes Velký Dřevíč pozvolněji vystoupat Rokytníkem na křižovatku u Chlívců a vlevo po sil­nici od Stárkova pokračovat na Krkavčinu a táhlým sjezdem dojet na červenokostelecké náměstí.

Žádné komentáře:

Okomentovat